Trafikverket anordnar ett tillfälligt stopp på byggarbetsplatser för att uppmärksamma vikten av säkerhet och arbetsmiljö.

Under fredagen kommer Trafikverket att arrangera en så kallad stand down, där arbetet upphör på ett flertal byggarbetsplatser i landet under en kvart, för att uppmärksamma vikten av att sätta arbetsmiljö och säkerhet som högsta prioritet, det skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Klockan 13.00 fredagen den 6 oktober kommer det alltså vara stopp under 15 minuter. Under den tiden kommer också en tyst minut att hållas för alla som har förolyckats på byggarbetsplatser runt om landet.

Läs också: Tyréns breddar på Mälarbanan

Arrangemang kommer hållas runt om i landet, men huvudarrangemanget kommer i år att vara vid byggnationen av förbifart Stockholm vid tunnelentreprenaden i Vinsta. Bland andra kommer Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon och Svensk byggindustris vd Catharina Elmsäter Svärd att medverka.

Temat för årets uppehåll är rapporteringen av händelser, avvikelser, tillbud och olyckor. En fråga som Trafikverket skriver att man kommer att lyfta vid vid kommande bransch- och projektmöten för att ”uppnå en gemensam positiv effekt.”

Foto: Mikael Ullén