Validering grävmaskin / hjullastare

Är du en van förare av grävmaskin eller hjullastare?

Då kan du validera dina kunskaper och direkt få behörighet att jobba professionellt. Har du rätt praktiska kunskaper kan vi ordna en validering, d v s en verifiering av dina kunskaper. Kompetensprovet är både praktiskt och teoretiskt och utförs oftast direkt på plats på ditt företag, allt för att minska på resande och för att göra kompetensprovet så effektivt som möjligt.

Validering är en komplett uppkörning för grävmaskinen. Klarar du valideringen genom kompetensprovet kommer du kunna jobba helt fritt med maskinen som egen företagare eller som anställd. Kompetensprovet ger efter godkänt resultat yrkesbevis för behörigheten som gäller livet ut. För att köra grävmaskin på allmän väg krävs också minst traktorkort.

I kompetensprovet ingår bland annat följande delar:

  • Uppbyggnaden av grävmaskinen och dess arbetssätt.
  • Säkerhetskontroller för maskiner.
  • Dagliga tillsyn, underhåll och service av maskinen.
  • Tilläggsaggregat som finns och hantera dessa.
  • Metoder för att optimera maskinens framkomlighet.
  • Regler som gäller för maskinens framförande på allmän väg.
  • Arbeta på ett kvalitetsmässigt effektivt sätt.
  • Arbeta miljö- och säkerhetsmedvetet.
  • Utvalda delar om sparsam körning.

Ett yrkesbevis gäller livet ut och behöver aldrig förnyas. Tappar man kortet beställs ett nytt enkelt via en webbfunktion för cirka 200 kr/kort direkt till folkbokföringsadressen.

Kompetensprov för hjullastare?

Det är ofta möjligt att också göra kompetensprov för hjullastare samtidigt, mycket av teorin är gemensam för dessa maskinslag. Behörigheten man får är hjullastare godshantering vilket innebär att man får köra materialhantering med maskinen med t.ex. skopa, kranarm, pallgafflar, men även hydrauliska redskap som sopvals eller snöslunga. Perfekt för lossning och lastning av gods med pallgafflar och skopa. Behörigheten gäller hjullastare av alla storlekar.

BOKA VALIDERINGSKURS

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra vårt uppdrag. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter genom att skicka en mail till info@motiverautbildning.se eller ring oss på: 020-45 44 00. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.