Hjullastare för C2, truck industriell hantering

Kursen vänder sig till den som yrkesmässigt arbetar som lastmaskinsförare inom industri, terminal, hamnområden mm. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskap för att bli en säker och ekonomisk lastmaskinsförare. Efter genomgående kurs med godkänt resultat erhåller deltagarna ett av TYA utfärdat kursintyg.

Kursen Hjullastare för C2, truck industriell hantering innehåller följande

1. Arbetsmiljö
2. Regler och förordningar
3. Maskintyper
4. Besiktningsregler
5. Ergonomi
6. Hjullastarens arbetssätt
7. Material och godshantering
8. Daglig tillsyn och skötsel.
9. Regler för att framföra hjullastare på allmän väg.
10. Kvalitet, miljö och säkerhet.

Kursen följer läroplan (TLP2) som fastställts av arbetsmarknadens parter.

Kurstid: 3-5 dagar eller efter överenskommelse.
Hjullastarutbildning, lastmaskins utbildning, börjar alltid med en valideringsdag där vi kontrollerar dina förkunskaper för att göra en bedömning av längd på utbildningen. Efter lastmaskins utbildningen så kommer du att ha alla de kunskaper som krävs för att du skall kunna jobba som hjullastarförare.

Det finns två olika delar i en hjullastarutbildning, hjullastare godshantering samt hjullastare anläggning. I hjullastare godshanteringsdelen lär du dig hantera hjullastaren med gafflar och i hjullastare anläggningsdelen kommer du att få arbeta med grus och jord. Du får anlägga terrasser göra vägar och mycket mer.

För att få yrkesbevis som hjullastarförare, lastmaskinsförare krävs att du har arbetat med maskinslaget minst 4.000 timmar, efter att du fått yrkesbeviset så kommer det att ställas högre krav vad det gäller hastigheten på utfört jobb inte på resultatet.

I våra grävmaskinsutbildningar och hjullastarutbildningar ingår att du lär dig hantera maskinen, maskinerna på bästa sätt. Här kommer du att spara pengar när det gäller underhåll och driftkostnader efter genomförd utbildning

Välkommen till hjullastarutbildning!

Kontakta gärna våra lärare på tel. 0708-618 290
eller genom vår kontaktsida – Till kontaktsidan →

Motivera Utbildning AB

 


Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

Läs mer om Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

 


Kurstillfällen

Se alla kurstillfällen här.

Gå kurs online

Se alla kurser som du kan gå online här.