Truck validering C2, C7

Det ställs stora krav på truckförarens skicklighet och omdöme, eftersom trucken ofta arbetar i trånga utrymmen där den ska samsas med både fordon och människor efter denna utbildning ska du då ha fått så pass mycket kunskap för att kunna klara kraven för att framföra trucken på ett korrekt och säkert sätt. Här varvar vi dom teoretiska och praktiska övningarna så att du kan hantera trucken säkert i olika miljöer. Truck C2 (Hjullastare) samt C7 (teleskoplastare) får endast framföras enligt reglementet för truck. Validering är ej att förknippas med Utbildning, då utbildning är för helt nya alternativt förare med mindre kunskap.

Kursbeskrivning

Kursinnehåll:

 

Kursmål

Efter Godkänd validering ska du då ha fått så pass mycket kunskap för att kunna klara kraven för att framföra trucken på ett korrekt och säkert sätt. Detta för att vi skall få ned antal olyckor.

 

Målgrupp

All personal som skall hantera truckkörning i sitt arbete. Håll ordning på vad som är truck.
Läs gärna AFS 2006:5 § 1 och 2 samt ta del av vad Truckläroplanen TLP 10 säger om vad som är truck och vad den skall användas för.

 

Förkunskap

Skall ha praktisk erfarenhet med trucken sedan tidigare, räkna med minst 100-150 timmars körvana samt att personen även skall ha en viss förkunskap teoretiskt. Vi skickar gärna ut ett teoretisk material innan valideringsdagen, så att Era elever kan läsa på inför de teoretiska provet. Samt att eleven har möjlighet att eleven har möjlighet att ställa frågor när det gäller teorin till läraren.

 

Kurslängd & Certifiering

1 dag (ca 8 timmar)
Certifiering via Motivera Utbildning AB

 


Kurstillfällen

Se alla kurstillfällen här.

Gå kurs online

Se alla kurser som du kan gå online här.