Validering (uppkörning) Hjullastare för certifikat via TYA & BYN

Hjullastare, lastmaskinen är uppdelad på följande 3 nivåer.

Lägsta nivå när det gäller hjullastare är som truck klass C2. Med denna utbildning får man arbeta med hjullastaren på hårdgjorda ytor, med gafflar eller liknade redskap.

Mellan nivån är hjullastare godshantering, där du även får använda skopa och arbeta utanför de begränsade områdena. Denna validering räcker till om man inte skall börja gräva med hjullastaren och anlägga vägar och vägbankar, samt även lasta andra företags fordon med massor detta är en mellan utbildning som TYA har. BYN anser att det är en truckutbildning att man på BYNs områden enbart får använda gafflar.

Sen har vi då hjullastare anläggning som är högsta behörighet när det gäller hjullastare, här försvinner de begränsningar som finns med hjullastare godshantering och Truck klass C2. Här kan man även börja använda hjullastaren till att anlägga vägar och vägbankar samt lasta andra företags fordon med massor denna utbildning är samma hos både TYA och BYN.

Denna validering (UPPKÖRNING) tar en dag under förutsättning att du har kompetens så du kan klara denna uppkörning, klarar du inte valideringen så får du efter dagens slut veta hur lång utbildning du behöver.

Inför denna dag ser vi till att du får ut ett enklare teoretiskt material som du kan läsa på innan uppkörningen.

Det är ju även så att har du tillräcklig praktisk erfarenhet så skall du inte behöva läsa på alls utan det här skall du klara av proven via TYA och BYN är utformade på så sätt om du har tillräcklig praktisk erfarenhet skall du klara dem.

Ring gärna och prata med oss, vi kommer gärna till dig eller Ert företag, kombinera gärna uppkörningen med något annat maskinslag, så skall vi se till att du får ett bra pris.

Vi håller valideringar över hela landet exempelvis Skåne, Göteborg, Halland, Oskarshamn, Kalmar, Småland, Mälardalen med Enköping, Uppsala, Östhammar som exempel.

 


Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

Läs mer om Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

 


Kurstillfällen

Se alla kurstillfällen här.

Gå kurs online

Se alla kurser som du kan gå online här.