Validering uppkörning på Grävmaskin/Grävlastare

Validering av Grävmaskin är för dig som idag arbetar med detta men ej innehar något utbildningsintyg alternativt har samlat på dig dom timmar du behöver för att uppgradera ditt utbildningsbevis till yrkesbevis (det vill säga minst 4000 timmar alt. 30 månader). Utbildningen består av 2 olika delar en teoretisk del där 2 olika teoriprov skall avläggas samt en praktisk del. Vi validerar enligt Tya´s utbildningsplan. Numera godkänns utbildningen både via TYA och BYN. Validering är en komplett uppkörning för grävmaskin. Klarar du valideringen genom kompetensprovet så kan du arbeta helt fritt med maskinen som egenföretagare eller som anställd.

Under denna dag kan även du passa på att validera för Hjullastare godshantering eller Hjullastare anläggning för en mindre kostnad.

Kursbeskrivning

Uppkörningen består av 2 olika delar:

Teoretisk del

Praktisk Del

Kursmål

Målet med uppkörningen är att man ska kunna påvisa och validera att man kan hantera grävmaskinen på ett lagligt ock säkert sätt men även miljömässigt och ekonomiskt sätt.

Målgrupp

För Er som vill arbeta på arbetsplats där det krävs att man har certifikat via TYA eller BYN. Kan även vara bra att titta på Era försäkringar, vad ställer de för krav när det gäller Er kompetens om det skulle hända En försäkringsskada.

Förkunskap

Helst minst 300-timmars vana. Eller god kompetens, framförallt när det gäller säkerhet.

Kurslängd & Certifiering

Ca 8 timmar
Certifiering via TYA Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

 


Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

Läs mer om Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

 


Kurstillfällen

Se alla kurstillfällen här.

Gå kurs online

Se alla kurser som du kan gå online här.