Validering Hjullastare Godshantering

Kort Beskrivning Validering Hjullastare Godshantering

Validering av Hjullastare Godshantering detta är en nivå på hjullastare som är högre en Truck C2 men mindre än Hjullastare Anläggning och är en bra nivå för dig som vill arbeta med t ex snöröjning eller som har behov av att både kunna använda skopa alternativt gafflar men som inte innehar något utbildningsintyg alternativt har samlat på dig dom timmar du behöver för att uppgradera ditt utbildningsbevis till yrkesbevis (det vill säga minst 4000 timmar alt. 30 månader). Utbildningen består av 2 olika delar en teoretisk del där 2 olika teoriprov skall avläggas samt en praktisk del. Vi validerar enligt Tya´s utbildningsplan.

Kursbeskrivning Validering Hjullastare Godshantering

Uppkörningen består av 2 olika delar:

Teoretisk del Validering Hjullastare Godshantering

Arbetsmiljö där avhandlar vi hur våran arbetsmiljö i och omkring oss påverkar vårt arbete som t ex sömn, mat, arbetsställningar etcetc. Avsnittet avslutas med ett skriftligt prov.
Maskinkunskap genomgång av Hjullastaren och dess olika redskap mycket vikt läggs på säkerheten, denna del avslutas också med ett skriftligt prov.

Praktisk Del Validering Hjullastare Godshantering

Här ska deltagarna påvisa sin kunskap hur man hanterar detta arbetsredskap, detta görs genom olika praktiska övningar samt även hur man förbereder sig inför sin arbetsdag med genomgång och besiktning av maskinen.
Olika arbetsutföranden skall göras som t ex förflyttning av massor, byte av redskap, lyfta och transportera material med gafflar av- och pålastning av gods från annat fordon, daglig rutinkontroll av maskinen.

Kursmål

Målet med uppkörningen är att man ska kunna påvisa att man kan hantera Hjullastaren på ett lagligt och säkert sätt men även miljömässigt och ekonomiskt sätt.

Målgrupp

För förare som idag har minst 300 timmars vana vid denna maskin.

Förkunskap

Helst minst 300 timmars maskinvana.

Kurslängd & Certifiering

Ca 8 timmar
Certifiering via TYA Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd och BYN

 


Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

Läs mer om Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

 


Kurstillfällen

Se alla kurstillfällen här.

Gå kurs online

Se alla kurser som du kan gå online här.

 


Kurstillfällen

Se alla kurstillfällen här.

Gå kurs online

Se alla kurser som du kan gå online här.